Waarom verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster

Waarom verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster

Waarom moet je een verklaring van erfrecht inschrijven bij het Kadaster?

Wil je een huis verkopen uit een erfenis, dan moet het op de juiste naam staan in het Kadaster. Dat is zelfs zo bij verkoop door de langstlevende. Dus als er onroerend goed is, dan moet de Verklaring ingeschreven in het Kadaster. Daarmee komt het onroerend goed op de juiste tenaamstelling.

Rol van het Kadaster

Als je een huis, stuk grond of andere registergoederen erft, is het verstandig om de verklaring van erfrecht in te laten schrijven bij het Kadaster. Dat inschrijven kan alleen een notaris doen. Daarom kan je dat inschrijven maar het beste gelijk laten doen met de afgifte van de verklaring.

inschrijven

Na het overlijden van de erflater blijven de goederen die hij of zij heeft nagelaten op zijn of haar naam staan in Kadaster. Als je wilt dat het Kadaster de eigendommen op jouw naam zet, moet je een verklaring van erfrecht inschrijven in het Kadaster. Dit is belangrijk voor de WOZ belastingaanslag van de gemeente, levensverzekering en andere praktische zaken. Door een juiste tenaamstelling worden berichten met betrekking tot het goed namelijk niet meer aan de overleden erflater gericht, maar aan de huidige rechthebbende erfgenaam.

Verklaring van erfrecht bij verkoop

Het is zeker van belang op het moment dat het onroerend goed verkocht gaat worden. Op dat moment kan er alleen geleverd worden door degene op wiens naam het geregistreerd staat in het Kadaster. Als je nu pas de verklaring gaat inschrijven sta je voor het blok. De notaris is gekozen door de koper en jij betaalt zijn tarief. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen.

Bij het laten maken van de verklaring van erfrecht op de site kan je de opdracht geven voor een inschrijving van de verklaring van erfrecht. Maken wij de verklaring van erfrecht voor je op? Dan hebben we een vast laag tarief voor de inschrijving.